;
Politika

Greta’ya Yönelik Cinsel İçerikli Espri Tepki Çekti

İngiliz komedyen Rosie Jones’un 31 Aralık gecesi gösterisinde, Greta Thunberg ile ilgili espri adı altında söylediği sözler büyük tepki topladı.

16 yaşında tek başına başlattığı iklim protestolarının dünya çapında yayılması ile, Time Dergisi’nin ‘2019 yılının kişisi” seçilen Greta Thunberg, geride kalan yıla damga vuran isimler arasındaydı.

Yeni yıl gecesi, İngiliz kanalı Channel 4’un “The Last Leg” isimli programda İngiliz komedyen Rossie Jones’un bir izleyicinin Greta Thunberg ile ilgili ne düşünüyorsunuz? sorusuna verdiği cinsellik göndermeli cevap büyük eleştiri topladı.

İngiliz komedyen, “Bence Greta mükemmel bir insan. Çok zekice işler yapıyor. Ama şu an bunları yapmamalı. Yaşının gereği şeyler yapmalı, daha 16 yaşında. Bu yaşta sadece iki şey yapmalı, içki içmek ve parmaklanmak…” dedi.

Jones’un bu sözlerinin gülüşmelerle ve alkışlarla karşılanması oldukça üzücü olsa da Jones, Twitter’da yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Sosyal medyada olayla ilgili yorum yapanlar komedyeni “iğrenç” ve “ahlaksız” olarak tanımladı.

The Last Leg’deki Greta Thunberg esprisi iğrençti ve buna izin verdiğiniz için kendinizden utanmalısınız. 

Depresyon ile Mücadele

Geçtiğimiz hafta BBC’nin, Greta Thunberg’in babası Svante Thunberg ile gerçekleştirdiği röportajda ise Svante Thunberg, kızının okul grevine başlamadan önceki üç dört yıl boyunca depresyonla mücadele ettiğini, okula gitmeyi ve yemek yemeyi bıraktığını söyledi.

Greta’nın yemek yemeyi reddetmesinin bir ebeveynin en korkunç kabusu olduğunu ekledi. Ancak aktivist olduktan sonra Greta’nın çok mutlu olduğunu söyledi ve onun artık sıradan biri olmadığını düşünüyorsunuz çünkü o özel ve çok ünlü. Ancak benim için o artık sıradan bir çocuk, öteki insanların yaptığı her şeyi yapabiliyor” dedi.

Bununla birlikte Thunberg, okul grevleri internette viral olduğundan beri çevreyi korumak için hayat tarzını değiştirmek istemeyen insanların Greta’ya yaptığı tacizlerden de söz etti.

Greta daha önce yaptığı açıklamasında insanların “Görüntüsünü, kıyafetlerini, hareketlerini ve farklılıklarını” alay konusu yaptıklarından bahsetmişti. Babası özellikle kızı hakkında uydurulanlardan ve yalan haberlerden, aynı zamanda kızına nefret duyulmasından endişe duyduğunu belirtti.

Ancak kızının eleştirilerle fazlasıyla iyi mücadele ettiğini de ekledi: “Doğrusunu söylemek gerekirse nasıl yaptığını bilmiyorum, çoğu zaman gülüyor. Bunu çok komik buluyor.”