;
İklim Panosu Politika

Greta ve Arkadaşları, BM Genel Merkezi Önünde Eylem Yaptı

23-29 Eylül tarihleri arasında New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katılmak için yelkenli ile sıfır karbon bir yolculuk gerçekleştiren Greta Thunberg, İsveç Parlamentosu önünde başlattığı eylemine New York’taki BM Genel Merkezi önünde devam etti.

Her cuma İsveç Parlamentosu önünde “Gelecek İçin Cuma Günleri” eylemini başlatarak tanınan ve bu eylemleri küresel bir harekete dönüştüren 16 yaşındaki İsveçli genç iklim aktivisti Greta Thunberg, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek iklim zirvesine 29 Ağustos günü yelken ile sıfır karbon bir yolculuk yaparak varmıştı.

Thunberg iklim krizine karşı mücadele adına başlattığı grevine New York’ta BM Genel Merkezi önünde de devam etti. Yüzlerce genç aktivist ve öğrenci de ellerindeki “Deniz seviyeleri yükseldikçe biz de yükseliyoruz”, “Evimiz yanıyor”, “Bizim Geleceğimiz” yazılı dövizlerle BM binası önünde Thunberg’e destek verdi. 16 yaşındaki genç aktivist ve BM Genel Merkezi önündeki diğer aktivistler konuşmalar gerçekleştirdi.

Konuşmacılardan biri, ABD’deki Demokrat ve Cumhuriyetçi partileri, siyasi amaçları için fosil yakıt şirketlerinden maddi destek aldıkları gerekçesiyle eleştirdi.

 

Thunberg, New York’a vardığında ABD Başkanı Donald Trump için de bir mesajı vardı. İklim krizini bir “aldatmaca”

olarak gören Trump’ın bilime kulak vermesini istedi ve ekledi: “Ancak görüldüğü üzere yapmıyor. Eğer hiç kimse Trump’ı iklim krizi ve aciliyeti konusunda ikna edemediyse, ben nasıl yapabilirim ki?” demişti.