;
Politika

Gözaltına Alınan Yaşam Savunucusu Deniz Gümüşel Serbest Bırakıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde dün düzenlen Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde, yaşam savunucusu Deniz Gümüşel şenliğe sponsor olan YK Enerji’yi protesto etmesi nedeniyle gözaltına alındı.  Gümüşel bugün sabah saatlerinde serbest bırakıldı. 

Muğla Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı tarafından organize edilen Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne sponsor olan termik santralı protesto etmesi nedeniyle aktivist Deniz Gümüşel’in gözaltına alınması tepkilere neden oldu. Aktivist Deniz Gümüşel’in gözaltına alınma videosunun paylaşılmasının ardından kısa sürede Twitter da “#haddinibilyk” başlığıyla trend topicler arasına girdi.

Şenlikte söz alan Gümüşel, durumun ikiyüzlülük olduğunu söyleyerek, şirketin yıllardır binlerce zeytin ağacını kestiğini ifade etti. Bu sırada polisler tarafından alandan uzaklaştırılmak istenen Gümüşel, alandan çıkmamak için direndi. Bir süre sonra yeniden gelen polisler, Gümüşel’i gözaltına alarak alandan çıkardı.

İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “YK Enerji sadece İkizköy Işıkdere’de 20 bin zeytin ağacını katletti (TBMM VERİLERİNE GÖRE). Şimdi ise 35 bin zeytin ağacımıza göz dikmişken Milas Zeytin Şenliği sponsorluğunu üstlenerek adını yeşile boyamaya çalışıyor. Bu ikiyüzlülüğü anayasal hakkını ifade özgürlüğünü kullanarak protesto eden İkizköy Çevre Komitesi gönüllüsü Deniz Gümüşel yaka paça göz altına alındı” denildi.

Gümüşel, bugün sabah saatlerinde ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.