;
Bilim

ExxonMobil Metan Gazı Emisyonlarını Azaltacak Yeni Teknolojiler İçin Çalışıyor

Petrol devi ExxonMobil, Teksas ve New Mexico’daki yaklaşık 1000 tesiste sekiz yeni metan gazı takip teknolojisinin saha denemelerini gerçekleştirdi.

Petrol devi ExxonMobil geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, seragazı emisyonlarını azaltmak için uydudan izleme gibi sekiz yeni metan takip teknolojisinin saha denemelerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Şirket, pilot projenin, dronlar, uçaklar, helikopterler, yer tabanlı mobil ve sabit konum sensörleri kullanılarak Teksas ve New Mexico’daki yaklaşık 1000 tesiste gerçekleştirildiğini söyledi.

ExxonMobil Petrol ve Doğalgaz’ın kıdemli başkan yardımcısı Staale Gjervik, “Bilimsel bir titizlikle tüm operatörler için ticari olarak ölçeklenebilir ve uygun fiyatlı çözümler bulmak için iddialı adımlar atıyoruz” dedi.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Teknoloji ve dağıtım yöntemleri, sızıntıların saptanması ve çözümler üretilmesi adına diğer petrol ve doğalgaz operatörleriyle de paylaşılacak.

Geçtiğimiz ay ABD’nin en çok petrol üreten eyaleti Texas’taki birkaç petrol ve doğalgaz şirketi ve ticari kurumları, metan gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik çözümler bulmak ve önermek için bir koalisyon kurdu.

ExxonMobil de metan gazı emisyonlarına yönelik dünya çapındaki şirketlere ve meclis üyelerine daha sıkı yönetimler uygulanması yönünde çağrıda bulunurken kendi şirket içindeki kuralları örnek gösterdi.

Şirket, petrol endüstrisinin çevresel ayak izini azaltmak adına yatırımcılardan artan baskı ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde, bazıları Trump yönetimi tarafından geri alınmış olan yönergeleri ortaya koydu.