;
Bilim Politika

“COP26 Koronavirüs Nedeniyle İptal Edilebilir”

Aberdeen Üniversitesi onursal profesörü Hugh Pennington, iklim eylemi adına kritik öneme sahip COP26’nın koronavirüs krizi nedeniyle iptal edilebileceği söyledi.

90.000 delege ve 200 dünya liderini ağırlaması beklenen ve iklim eylemi için çok büyük önem taşıyan COP26 koronavirüs krizi nedeniyle iptal edilebilir.

İnsanların birbirleriyle temasını azaltmak için dünya çapında büyük etkinlikler bir bir iptal ediliyor.

Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nin (Mobil World Congress) ve Kaliforniya San Jose’deki Facebook F8 etkinliğinin iptal edilmesinin ardından Cenevre Otomobil Fuarı da koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Aberdeen Üniversitesi onursal profesörü Hugh Pennington, Covid-19 virüsünün yaz aylarında aktif olması durumunda yüksek profilli COP26 zirvesini düzenlemenin “pervasız” bir karar olacağını söyledi.

Pennington “Kimse geleceği tahmin edemez. Virüs bize akıllı ve kurnaz olduğunu gösterdi. Her şey İtalya’nın, Kore’nin ve İran’ın virüsle nasıl başa çıkacağına bağlı. Virüs bu ülkelerde mutlu bir zaman geçiriyor. Çin’in ise virüse karşı bir tutumu var gibi gözüküyor” dedi.

Onursal profesör, virüsün Ağustos ayında halen aktif olması durumunda ise Glasgow’daki zirvenin iptal edilmemesinin “pervasız” bir karar olacağını belirtti ve ekledi: “Organizatörler çok daha küçük bir toplantı yapmayı veya hiç kimsenin seyahat etmesine gerek kalmayacak şekilde zirvenin çevrimiçi (online) yapılmasını sağlayabilirler.”

Organizasyonu düzenleyecek olan İngiltere ise zirvenin düzenlenmesine aylar olduğunu ancak durumu yakından takip ettiklerini açıkladı.