;
Politika

Coca-Cola’nın COP25 Reklamı Eleştiri Topladı

COP25’in gerçekleştiği binanın girişine asılan “Eğer geri dönüşüm yapmamıza yardım etmeyecekseniz Coca-Cola satın almayın” yazılı reklam panosu eleştiri topladı.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 25. Taraflar Konferansı’nın (COP25) gerçekleştiği binanın girişine asılan Coca-Cola reklam panosu sosyal medyada eleştiri aldı. Reklamda “Eğer geri dönüşüm yapmamıza yardım etmeyecekseniz Coca-Cola satın almayın” ifadelerini kullanan şirket, yeşil badana yapmak ile suçlandı.

Sébastien Duyck tarafından yazılan paylaşımda “Yılda 100 milyardan fazla plastik şişe üreten Coca Cola şirketinin yeşil badanasını COP25’in girişinde görmek gerçekten çok rahatsız edici. 3 milyon tonun üzerinde plastik iklimimize, okyanuslarımıza ve sağlığımıza zarar veriyor” denildi.

Fosil Yakıt Şirketlerinin Sponsorluğu

İspanya’nın en büyük elektrik üreticisi ve yılda 60 milyon ton karbon salımına neden olan Endesa COP25’e sponsor olmuştu. El Periodico’nun raporuna göre Endesa, konferansın önde gelen sponsorlarından (diamond sponsor) biri olmak için 2.2 milyon dolar ödedi, karşılığında da konferansın paydaşlar bölümünde bir sergi alanı kurdu. Şirket ayrıca bazı İspanyol gazetelerinin ön sayfasına konferans katılımcısı olduklarına dair reklam da verdi.

Geçtiğimiz yıl ise Polonya’nın Katowice kentinde gerçekleşen BM İklim Konferansı COP24’ün sponsorluğunun Polonyalı kömür şirketleri PGE ve Tauron tarafından üstlenilmesi eleştiri toplamıştı. Katılımcılar, konferansın iklim krizinin başlıca sebeplerinden olan fosil yakıt şirketleri tarafından finanse edilmesini kabul edilemez bulmuştu.

Etiketler