;
Ekonomi

‘‘Çin’in Emisyonları 2020’de Artabilir’’

IEA Başkanı Fatih Birol, Çin’in seragazı emisyonlarının, COVID-19 salgınıyla azalmış olsa da, 2020’de 2019’a kıyasla artabileceğini söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, Çin’in seragazı emisyonlarının, COVID-19 salgınıyla azalmasının ardından, 2020’de 2019’a kıyasla artmış olabileceğini söyledi.

Dr. Birol, Norveçli petrol firması Equinor tarafından düzenlenen bir dijital enerji konferansı sırasında, “Bugün itibarıyla Çin’in 2020 emisyonları, 2019’dan daha yüksek olacak” dedi.

Çin’in petrol talebiyle ilgili olarak Dr. Birol, IEA’nın bu yıl geçen yıla göre “biraz daha yüksek” olmasını beklediğini söyledi. Doğalgaz talebi de 2020’de 2019’a göre “çok daha yüksek” olacak.

IEA Başkanı, “Petrol talebinde yapısal bir düşüş görmüyoruz” dedi.

ABD için ise Dr. Birol, seçilen Başkan Joe Biden’ın karbon yakalama ve depolamadan küçük nükleer reaktörlere ve pil depolamaya kadar bir dizi temiz enerji yenilikleri için “büyük bir destek” vermesini beklediğini söyledi ve “ABD’nin Paris Anlaşması’na yeniden katılması, iklim değişikliğine karşı mücadele için muazzam bir ivme yaratacaktır” dedi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi