;
Afetler Bilim

Can Kaybı Artıyor: Şu Ana Kadar 5894 Kişi Yaşamını Yitirdi

deprem

Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının 5 bin 775, yıkılma ihbarı gelmiş ancak teyit edilmemiş bina sayısının ise 11 bin 302 olduğu bildirilen deprem bölgelerinde, depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ediyor.

Açıklanan son resmi verilere göre, 5 bin 894 kişi yaşamını yitirdi, 34 bin 810 kişi yaralandı. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının 5 bin 775, yıkılma ihbarı gelmiş ancak teyit edilmemiş bina sayısının ise 11 bin 302 olduğu bildirilen deprem bölgelerinde, depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ediyor.

Şanlıurfa’da Yenişehir Mahallesi’ndeki 5 katlı İbrahim Şelli Apartmanı’nda 1 yaşındaki çocuk, yıkılan binanın enkazından 53 saat sonra yaralı çıkartıldı.

Çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Hatay’da çöken bir binadan 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı.

Hatay’da sanayi mevkiinde bir enkazdan ses alındı. Ses alınan bölgede 3 saat çalışma yapan ekipler sabahın ilk ışıklarına doğru 5 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı. Ulaşılan çocuk ekipler tarafında kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay Kışlasaray Mahallesi İnönü Caddesi’nde yıkılan Vilyam Apartmanı’nda arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ulaşılan 52 yaşındaki Mona Gazel ve 74 yaşındaki Necla Melek enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Hatay’da yıkılan bir apartmanın enkazından öğretmen Mesude Akar (24), 49 saat sonra sağ kurtarıldı.

Adıyaman’da, 3,5 yaşındaki çocuğun enkazdan kurtarılmasından yarım saat sonra annesine de ulaşıldı. Çalışmalar neticesinde 38 yaşındaki Fatma Tanık, enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kadının, aynı enkazdan depremin ardından 45 saat sonra kurtarılan ve yarım saat önce hastaneye kaldırılan 3,5 yaşındaki Muhammed Yusuf Tanık’ın annesi olduğu öğrenildi.

Depremde yaralanan 51 kişi Kahramanmaraş’tan İstanbul’a getirildi. TSK’ye ait askeri uçakla Kahramanmaraş’tan İstanbul’a getirilen yaralılar, sağlık ekiplerince sedyelerle ambulanslara alındı. Yaralıların başta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere kentteki çeşitli hastanelere sevk edileceği öğrenildi. İstanbul’a getirilen 51 kişi ile kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralı sayısı 114 oldu.