;
Politika

“Bugün Koronavirüs, Yarın İklim, Şimdi Harekete Geç”

Foto:Simon Dawson

Yokoluş İsyanı aktivistleri Trafalgar Meydanı’na 2000’den fazla çocuk ayakkabısı dizerek hükümetin karbon yoğun endüstrilerden çekilmesini ve gelecek krizlerin önlenmesini talep etti.

İklim aktivistleri Pazartesi günü, Londra’daki Trafalgar Meydanı’nda 2000’den fazla çocuk ayakkabısını yan yana dizdi, İngiltere hükümetinin karbon yoğun endüstrilerden çekilmesini talep etti.

Aktivistler ayakkabıları dizdikleri meydanda “Bugün Koronavirüs > Yarın İklim > Şimdi Harekete Geç” yazılı bir pankart açtı.

İklim aktivistleri “Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) hükümete, koronavirüsle mücadele kapsamında iklim krizine yönelik harekete geçme çağrısında bulunuyor. Böylece çocuklar ve gençler daha derin bir krizle karşı karşıya kalmayacak” dedi.

Şu an kimsenin olmadığı en yoğun turist bölgelerinden olan meydana dizilen ayakkabılar şehrin dört bir yanındaki aileler tarafından bağışlandı. Ayakkabılar eylemin ardından Ayakkabı Yardımı adlı harekete verilecek.

Yokoluş İsyanı, iklim bilimcilerinin öngördüğü felaketlerin yaşanmaması adına modern dünyanın siyasi, ekonomik ve sosyal yapılarının büyük bir dönüşümünü istiyor.

Yokoluş İsyanı’ndan 19 yaşındaki Poppy Silk, “Birçok genç insan olacaklardan dolayı yoğun bir korku yaşıyor ve bu salgın ile birlikte başkaları da geleceğe dair olan korkumuzu anlar. Salgından kurtulsak bile gelecek krizleri önlemek için yeşil dönüşümü başlatmalıyız” dedi.