;
Ekonomi

BP Ticaret Birliklerinden İklim Politikaları Nedeniyle Ayrılıyor

BP, iklim politikaları nedeniyle üç ticaret birliğinden ayrılıyor. Karar, şirketin 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdünden sonra geldi. 

British Petrol (BP), Çarşamba günü yaptığı açıklamada petrol devinin, American Fuel and Petrochemical Manufacturers (Amerikan Yakıt ve Petrokimya Üreticileri), Western Energy Alliance (WEA-Batı Enerji İttifakı) ve Western States Petroleum Association’dan (Batı Eyaletleri Petrol Birliği) ayrıldığını söyledi.

Ancak şirket, American Petroleum Institute’den (API-Amerikan Petrol Enstitüsü) ayrılmadı. API, petrol ve gaz operasyonlarından kaynaklanan metan emisyonları üzerindeki zorunlu sınırları ortadan kaldırmak için Trump yönetimi ile birlikte çalıştı, büyük yeni petrol ve gaz boru hatlarının inşasını destekledi ve kamu arazilerinde ve federal sularda petrol ve gaz sondajı talep etti.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

BP, WEA’dan ayrılma nedenini kurumun BP’nin metan sızıntılarını azaltma pozisyonu ile aynı noktada olmaması olarak açıkladı. Petrol devi, karbon fiyatlandırma konusundaki farklılıklar nedeniyle diğer birliklerden ayrıldığını söyledi.

Şirket aynı zamanda 30 ticaret grubuyla ilişkilerini incelediklerini açıkladı. Ayrıldığı üç gruba ek olarak BP, beş grubun da BP’nin pozisyonları ile “kısmen aynı hizada” olduğunu açıkladı.

12 Şubat’ta BP CEO’su Bernard Looney, şirketin 2050 yılına kadar kendi seragazı emisyonlarını net sıfıra indireceğini söylemişti. Ayrıca BP’nin de içerisinde bulunduğu bazı ticaret birliklerinin pozisyonlarını değiştirmeye çalışacağını da belirtmişti. Looney, eğer bunu başaramazlarsa, şirketin bu gruplardan çekileceğini ifade etmişti.

Şirket, altı aylık değerlendirmesinde “Toplumdaki bazı kişilerin, kamuoyu açıklamaları ile lobicilik ve savunuculuk arasındaki tutarsızlıklar nedeniyle BP’ye ve sektöre olan güvenlerini kaybettiği kabul ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Çarşamba günü yayımlanan basın açıklamasında Looney, “BP hedeflerini gerçekleştirme şansına sahip olacaksa, insanların güvenini geri kazanmalıyız” dedi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi