;
Politika

Bloomberg, Türkiye’yi de Kapsayan Anketi Haberleştirdi: “Kömürün Geleceği İnsanların Ellerinde, Bankaların Değil”

Bloomberg Opinion, geçtiğimiz haftalarda yayımlanan ve Türkiye’nin de dahil olduğu altı ülkenin vatandaşlarının fosil yakıtlar yerine temiz enerjiyi tercih ettiğini ortaya koyan E3G anketini “Kömürün Geleceği İnsanların Ellerinde, Bankaların Değil” başlığıyla haberleştirdi.

Bloomberg Opinion, E3G tarafından yaptırılan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu altı ülkenin vatandaşlarının yenilenebilir enerjiyi fosil yakıtların önünde tutarak tercihlerini temiz enerjiden yana kullandıklarını belirttikleri anketi okuyucularına aktardı.

Nathaniel Bullard imzalı haberin başlığı ise oldukça dikkat çekiciydi: “Kömürün Geleceği İnsanların Ellerinde, Bankaların Değil”.

E3G tarafından yaptırılan anket sonuçlarına göre Endonezya, Pakistan, Filipinler, Güney Afrika, Türkiye ve Vietnam vatandaşları yenilenebilir enerjiyi fosil yakıtların önünde tutarak tercihlerini temiz enerjiden yana kullanmışlardı.

9-17 Nisan tarihleri arasında online gerçekleştirilen ankete Türkiye’den 475’i kadın 525’i erkek 1000 kişi katılmıştı.

Anketin sonuçlarına göre, uzun vadeli kalkınma (ekonomi, sosyal, sağlık vb.) düşünüldüğünde Türkiye toplumu fosil yakıta kıyasla %86 oranında yenilenebilir enerjiye yatırım yapılmasından yana.

Çalışmanın sonuçları, tüm ülkelerde toplumsal karşılığı en yüksek olan enerji teknolojisinin güneş enerjisi olduğunu ortaya koymuştu. Türkiye hükümetinin yabancı yatırımları teşvik etme önceliği söz konusu olunca ise, ankete katılanların %83’ü güneş enerjisine, %76’sı da rüzgar enerjisine yüksek öncelik verilmesi gerektiğini belirtmişti.

Çalışma ile ilgili habere buradan, Bloomberg Opinion’da yer alan habere ise buradan ulaşabilirsiniz.