;
Politika

“Bizim Tek Derdimiz Çocuklarımızın Temiz Hava Soluması”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Afşin-Elbistan termik santralının filtresiz çalıştırılmasını eleştirerek, “Bizim bir derdimiz var. Çocuklarımız temiz havada yaşamalı. Dünyada bir tek Elbistan’da simsiyah kar var. Sebebi bu santralın filtresiz olması” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta, Çelikler Holding tarafından işletilen Afşin-Elbistan termik santralının bacalarına filtre takılmamasına tepki gösterdi. Elbistan’a giden Öztunç, ilçede küçük bir miting düzenledi. Öztunç, Afşin-Elbistan A Termik Santralının aldığı “geçici faaliyet belgesi” ile yaz döneminde filtresiz bir şekilde yeniden açılarak çalıştırılmasını eleştirdi.

Öztunç, bacalarında filtre olmadığı halde 1.5 milyar TL teşvik verilen Afşin-Elbistan Termik Santralına ilişkin, “Bugün biz burada 8-10 kişi açıklama yapacaktık, sizler gelmişsiniz ama sanmasınlar ki bu kadar. Eğer gerekirse 10 binleri o santralın önüne yığarım. Onlar bu santralı filtresiz çalıştırmaya devam ederlerse, bu havayı, bu toprakları kirletmeye devam ederlerse binleri oraya yığarım” diyerek tepki gösterdi.

Sözlerine “Bizim bir derdimiz var” diye devam eden Öztunç, “Afşin/Elbistan santralı filtreli olsun ve hava kirlenmesin istiyoruz. Çocuklarımız temiz havada yaşamalı. Dünyada bir tek Elbistan’da simsiyah kar var. Sebebi bu santralın filtresiz olması. Önümüzdeki günlerde Greenpeace bir açıklama yapacak. Buna göre dünyanın en kirli şehrinin Elbistan olduğu duyurulacak” dedi.