;
Politika

Birleşik Krallık Avam Kamarası İklim Yasasını Onayladı

Prime Minister Theresa May is congratulated by a Conservative MP at the conclusion of the debate ahead of a vote on her Brexit deal in the House of Commons, London. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Tuesday January 15, 2019. See PA story POLITICS Brexit. Photo credit should read: House of Commons/PA Wire

Birleşik Krallık Avam Kamarası’nda net sıfır karbon emisyonu hedefleyen yeni yasa önerisi onaylandı. Yasanın yürürlüğe girmesi için Lordlar Kamarası tarafından da onaylanması gerekiyor.

Birleşik Krallık’ta 2050 yılı için net sıfır karbon emisyonu hedefleyen yasa önerisi ülke parlamentosunun alt kanadı olan Avam Kamarası’nda geçtiğimiz Pazartesi günü (24.06.2019) gerçekleştirilen oturumda kabul edildi.

Yeşil Ekonomi’nin haberine göre ülkenin Başbakanı Theresa May tarafından 12 Haziran 2019 tarihinde parlamentoya sunulan önerinin yürürlüğe girmesi için Lordlar Kamarası tarafından da onaylanması gerekiyor.

Yasanın yürürlüğe girmesi ile Birleşik Krallık resmi olarak sıfır karbon hedefine sahip ilk gelişmiş ülke olma unvanına sahip olacak.

Ülkede halihazırda yürürlükte olan 2008 tarihli iklim yasası, 2050 yılı için emisyon gerileme hedefini 1990 yılının %80 altı olarak öngörüyordu.