;
Politika

Avrupa Bitki Koruma Birliği 2030 İçin Taahhütte Bulunuyor

Avrupa Bitki Koruma Birliği (ECPA), 2030 yılına kadar yeni teknolojilere ve daha sürdürülebilir ürünlere 14 milyar euronun üzerinde yatırım da dahil olmak üzere Avrupa’nın Yeşil Düzenini destekleyen bir dizi iddialı taahhütte bulundu.

ECPA Genel Direktörü Géraldine Kutas, iddialı Avrupa Yeşil Düzeni ile Avrupa Komisyonu’nun, AB’nin daha sürdürülebilir ve iklime zarar vermeyen bir geleceğe koşması için başlangıcın fitilini ateşlediğini söyledi.

Kutas, “Yeşil Düzen politikası girişimlerine katkıda bulunma ve bunlara uyum sağlama konusunda ciddiyiz. Bu nedenle şirketlerimiz kendi desteklerinde gönüllü, sektöre özgü ve ölçülebilir hedefleri belirlemek için bir araya geldi” dedi.

ECPA tarafından benimsenen altı taahhüt, tarımsal yenilikçi teknolojiler, döngüsel ekonomi, insanların ve çevrenin daha iyi korunması gibi kilit alanlarda önümüzdeki 10 yıl için sektöre rehberlik edecek:

İnovasyon ve Yatırım

Yenilikler ile dijital ve hassas araçlar ile Avrupa Komisyonu’nun dijital ve yeşil kurtarma hedefinin daha da ileriye taşınması hedefleniyor. 2030’a kadar hassas ve dijital teknolojilerdeki yeniliğe 10 milyar euro ve biyopestisitlerde yeniliğe 4 milyar euro yatırım yapılacak. Endüstrinin taahhüt ettiği tüm yatırımlar, yalnızca yeniliğin Avrupalı çiftçilere ulaşmasına izin veren düzenleyici bir çerçeve varsa faydalı.

Döngüsel Ekonomi

Boş pestisit plastik kaplarının toplama oranını %75’e çıkararak ve planı olmayan AB üye devletlerine 2025’e kadar toplama planı oluşturarak, AB’nin atıkları, kullanılan kaynakları ve plastik ambalajın çevreye olan etkisini en aza indirmeyi amaçlayan döngüsel ekonomi hedefine katkıda bulunulacak.

İnsanları ve Çevreyi Korumak

Çiftçilere, Entegre Zararlıların Yönetimi, suyun korunması ve kişisel koruyucu ekipmanların önemi konusunda eğitim vererek endüstrinin etkisini en aza indirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda genel Sürdürülebilir Kullanım Direktifi ve AB Tarladan Sofraya stratejilerinin hedefleri de yeterli miktarda sürdürülebilir gıda üretmeyi amaçlıyor.

Kutas sözlerine şunları da ekledi: “Hepimiz seyahatin yönü konusunda hemfikiriz, şimdi önemli olan nihai hedefe ulaşmak için bu adımları atmak. Bu taahhütleri yerine getirmek şirketlerimiz için zor olacak. Bununla birlikte, belirlediğimiz hedefleri yerine getirmeye kararlıyız ve Avrupa Komisyonu’nu, yeniliğin çiftçilere ulaşmasını sağlayan uygun bir düzenleyici çerçeveyle sürdürülebilir tarımı desteklemeye çağırıyoruz. Bu sadece başlangıç; sektörümüzün 10 yıl içindeki ilerlemesini takip edeceğiz ve ne kadar ilerlediğimizi şeffaf bir şekilde paylaşacağız.”