;
Bilim

Arı Odaklı Arıcılık için… Uluslararası Ekolojik Arıcılık Konferansı 9 Aralık’ta İzmir’de

Buğday Ekolojik Yaşama Derneği, 9 Aralık’ta Uluslararası Ekolojik Arıcılık Konferansı’nı İzmir’de düzenliyor. Konferansta, sayıları hızla azalan arılar için ne yapılabilir sorusunun cevabı aranacak.

Buğday Ekolojik Yaşama Derneği, 9 Aralık’ta Uluslararası Ekolojik Arıcılık Konferansı’nı düzenliyor. Gün boyu sürecek olan konferans, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

“Türkiye’de arıcılık, sorunlar ve ekolojik çözümler”, “Arı odaklı doğal arıcılık ve arıların geleceği”, “İlham veren iyi örnekler” gibi farklı başlıkların bir araya getirildiği konferans, Türkiye’de doğa, arı ve insan dostu arıcılık yöntemlerinin yaygınlaşması için Buğday Ekolojik Yaşama Derneği tarafından yürütülen AB Erasmus + Programı tarafından desteklenen “Arıları Yaşatalım” projesi kapsamında gerçekleştirilecek.

“Ekolojik Arıcılık Konferansı”na, proje ortaklarından Hollanda’dan Akıllı Arıcılık Vakfı (Smart Beeing Foundation), İngiltere’den Doğal Arıcılık Vakfı (Natural Beekeeping Trust) ve Makedonya’dan Aronija Organik Ürün Üreticileri Birliği de katılarak sayıları korkutucu bir hızla azalmakta olan arılara destek olmak için ekolojik arıcılık yöntemlerinin tartışılmasına katkı verecek.

Buğday Ekolojik Yaşama Derneği tarafından yapılan açıklamada etkinliğe katılımın ücretsiz olduğu bildirildi. Etkinliğe buradan kayıt yaptırılabilir.