;
Ekonomi Politika

Almanya Konutlarda Enerji Verimliliğini Artırmak için 6 Milyar Euro Ayırdı

Almanya, konutlarda enerji verimliliğini artırmak için altı milyar euro harcayacağını duyurdu.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Almanya’nın bu yıl 6 milyar euro tutarında sübvansiyon ve teşviklerle binalarda enerji verimliliğini artırmaya yönelik adımları destekleyeceğini duyurdu.

Peter Altmaier, federal hükümet tarafından desteklenen önlemlerin, mevcut binaları daha iyi yalıtım ve daha verimli ısıtma sistemleriyle modernize etme programlarını da içerdiğini söyledi.

Altmaier, ekonomi bakanlığı tarafından düzenlenen çevrimiçi bir konferansta, “Enerji geçişini başarılı kılmak istiyorsak, inşaat sektörü önemli bir faktör” dedi.

Bu hedef, Avrupa’nın en kalabalık ülkesindeki konut sektörünün 2050 itibariyle iklim açısından nötr olma hedefine doğru ilerlemesine yardımcı olmalı ve bununla birlikte Almanya’nın önümüzdeki 30 yılda daha geniş iklim koruma hedeflerine ulaşmasını sağlamalı.

Bununla birlikte modernizasyon isteği, Almanlar için yaşam maliyetini artırabilir, çünkü ev sahipleri, yasalara göre, kiraları artırarak yatırımların maliyetini ödeyebilirler.

Şansölye Angela Merkel’in koalisyon hükümetindeki partiler, şu anda ev sahiplerini modernizasyon yatırımlarının belirli bir kısmını karşılamaya zorlayarak kiracıları büyük kira artışlarından koruyup korumayacakları konusunda tartışıyor.