;
Ekonomi Politika

Almanya 2026’ya Kadar Endüstriyel Dönüşüm için 200 Milyar Euro Harcayacak

Almanya iklim hedeflerine ulaşılmasını sağlayacak endüstriyel dönüşüm için 2026 yılına kadar 200 milyar euroluk bir bütçe oluşturdu.

Almanya’nın Maliye Bakanı Christian Lindner, ülkenin iklim koruması, hidrojen teknolojisi ve elektrikli araç şarj ağının genişletilmesi de dahil olmak üzere 2026 yılına kadar endüstriyel dönüşümü finanse etmek için 200 milyar euro ayırdığını duyurdu.

Pazar günü kamu yayıncısı ARD’ye konuşan Lindner, fonun ekonominin, toplumun ve devletin dönüşümü için kullanılacağını söylerken, buna yenilenebilir enerji vergilerinin kaldırılmasının da dahil olduğunu ekledi.

Lindner’ın yorumları, Almanya’nın sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithal etmek için altyapıyı güçlendirerek ve muhtemelen kömürle çalışan elektrik santrallarına daha fazla güvenerek Rus gazına olan bağımlılığı azaltma çabalarını yoğunlaştırması üzerine geldi.

Aynı zamanda Almanya, enerji üretimi için yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmayı planlıyor.

Ülkenin Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Avrupa’nın en büyük ekonomisinin dönüşümü hızlandıracak bir fon üzerinde anlaşmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Habeck, “Her zamankinden daha acil bir şekilde, enerji bağımsızlığımıza yatırım yapmalıyız. Koalisyonun üyeleri olarak aynı yöne doğru gittiğimiz için memnunum. Attığımız her adımın bizi daha bağımsız ve iklim nötr bir yola soktuğundan emin olmalıyız” dedi.