;
Politika

Akbelen Nöbeti Abluka Altına Alındı: 20 Kişi Alıkondu, 1 Kişi Kafa Travması Geçirdi

akbelen

Akbelen Ormanı’nın tıraşlanmasına karşı direnenlere sabah saatlerinde Jandarma yine sert müdahalede bulundu. 20 kişi gözaltına alınmak üzere Milas Jandarma Komutanlığı’na götürüldü, 1 kişi de kafa travması geçirdi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nı korumak isteyen yaşam savunucularına karşı jandarmanın ve polisin sert müdahalesi sürüyor.

Akbelen Ormanı, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek istemi nedeniyle saldırı altında.

Sabah saatlerinde kesimin nöbet alanına dayanmasıyla birlikte alan jandarma ekiplerince abluka altına alındı. Jandarmanın kuşatmasıyla birlikte çevresindeki ağaçların kesimine başlandı. İkizköylüler ve yaşam savunucuları kesime itiraz ederken jandarmanın sert müdahalesiyle karşılaştı. Jandarmanın itmesiyle düşen ve kafasını jandarma aracını çarpan bir kadın kafa travması geçirdi. Müdahale sırasında bir jandarmanın direnişçilere parmak sallayarak “Yeter sizden beş gündür çektiğimiz lan!” demesine büyük tepki oluştu.

İkizköylü Nejla Işık, jandarmanın nöbet alanını kuşatmasına dair şunları söyledi: “Bulunduğumuz nöbet alanının karşısına, saat 06.00’da; bütün kesim ekipleri gelmişler kesmeye. Oradaki arkadaşlarımıza, kimseye ulaşamıyoruz, yine jammer koymuşlar. Alana girmeye çalıştık, aşağıdan sokmuyorlar. Buraya gelmeye çalışan yüzlerce insan vardı, otobüslerle. Sabah buraya ineceklerdi. Buraya 5 kilometre uzaklıkta; Beçin’de, Çamköy’de yine yollar kesilmiş. Ve Beçin’de, trafik kazası olduğundan dolayı geçiremiyoruz demişler, yalan. Burada Akbelen Ormanı’nı yok ediyorlar. Burada gözümüzün içine baka baka ağaçları katlediyorlar. Araçlardan inin yürüyerek gelin. Burada kaza maza yok. Burada cenaze var zaten. Burada büyük bir cenaze var. Burada çamların cenazesi var.”

Akbelen Ormanı’nda kesimin nöbet alanına dayanması üzerine 50 kişilik bir başka grup ise Milas – Ören karayolunu kesti. Grup, YK Enerji personel servisinin ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün iş araçlarının geçişini engelledi. Eylemciler sadece iki hastası olan bir aracın geçişine izin verdi. Nöbet alanında olduğu gibi gruba yine sert müdahalede bulunuldu. İki TOMA tarafından su ile dağıtılmaya çalışılan grup yarım saatten fazla trafiği durdurdu.

Aralarından 2 avukatında bulunduğu 20 kişi jandarma tarafından gözaltına alınmak üzere Milas Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Jandarmanın müdahalesi sonucunda yaralananlar, defalarca talep etmelerine rağmen hastaneye götürülmedi.