;
Ekonomi

Afrika’nın İklim Değişikliği, Borç ve Gıda Krizi Sarmalında Daha Fazla Yardıma İhtiyacı Var

afrika

Afrika maliye bakanları, kıtanın artan borç yükü, devam eden gıda krizi ve iklim değişikliği gibi üç şokla mücadele ettiğini ve bununla başa çıkmak için uluslararası kuruluşlardan ve zengin ülkelerden daha fazla yardım beklediğini söyledi.

Gelişmekte olan Afrika ekonomileri, COVID-19’un ekonomik kapsamdaki etkilerinden yeni yeni toparlanırken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sermaye piyasasında kargaşaya ve gıda fiyatlarının yükselmesine neden oldu, enflasyonun hızlanmasını tetikledi.

Bu arada kıta, iklim değişikliğinin ağırlaştırdığı kuraklık, sel ve kasırgalar gibi aşırı hava olaylarıyla halihazırda mücadele ediyordu.

Komor Maliye Bakanı Mze Abdou Mohamed Chanfiou, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Washington’daki Dünya Bankası bahar toplantıları sırasında iki Afrikalı meslektaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Afrika ülkeleri kurban pozisyonunda. İklim değişikliğinin bu yıkıcı etkilerinden sorumlu değiller.” Üçlü, kıtanın maliye bakanları adına konuşuyordu.

“IMF, Dünya Bankası ve bölgesel kurumlarımız acil durum fonlarını devreye sokmuş olsalar bile, bu fonlar buna cevap vermek için gerçekten yeterli görünmüyor.”

Bu arada Afrika maliye bakanları, ülkelerin külfetli borçlarını yeniden yapılandırmalarına yardımcı olmayı amaçlayan G20 destekli bir çerçeve çağrısında bulundular.

İki Afrika ülkesi – Zambiya ve Gana – pandeminin başlangıcından bu yana devlet borçlarını halihazırda temerrüde düşürmüştü.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi