;
Politika

ABD’li CenterPoint Emisyonlarını Azaltacak

ABD’li enerji şirketi CenterPoint dün yaptığı açıklamada yeni karbon politikası altında belirlediği hedefleri tanıttı. Hedefler arasında yenilenebilirlere yapılan yatırımlar ve düşük metan emisyonlu yeni işbirlikleri bulunuyor.

ABD enerji üreticisi CenterPoint, Pazartesi günü (2 Mart) yaptığı açıklamada yeni karbon politikasıyla beraber faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonları 2035 yılına kadar %70 oranında düşüreceğini söyledi.

Houston, Texas merkezli şirket aynı zamanda konut sektöründe ısıtma, cihaz ve donanımlarda kullandığı doğalgaz sonucu açığa çıkan emisyonları da 2040 yılına kadar %20 ila 30 oranında düşürecek.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Dünyanın her yerindeki enerji şirketleri yatırımcıların iklim değişikliği ile mücadele konusundaki baskıları üzerine karbon emisyonu azaltma hedeflerini açıklıyor.

CenterPoint hedeflerine ulaşmak için alternatif yakıt programlarını geliştirmeye devam edecek ve daha düşük metan emisyonu yayan tedarikçilerle işbirliği yapacak.

Şirket yenilenebilir enerji çeşitlerine yatırım yaptığını ve doğalgaz değer zincirinde daha düşük metan emisyonu yaymak üzere doğalgaz tedarikçileriyle işbirliği yapacağını açıkladı.