;
Ekonomi

Yeni Çalışma: ABD’nin Emisyonlarını Yüzde 50 Azaltması, AB’nin Hedefiyle Yarışabilir

Yeni bir çalışmaya göre ABD’nin, Paris Anlaşması kapsamında emisyonlarını 2030 itibariyle %50 oranında azaltması, AB hedefi ile yarışabilir.

Yeni bir araştırmaya göre baskı altındaki ABD, seragazı emisyonlarını 2030 itibarıyla yarıya indirmek için bir hedef belirlerse, bu AB’ninki ile karşılaştırılabilecek ve Paris İklim Anlaşması kapsamındaki en iddialı taahhütlerden biri olacak.

ABD’nin, ev sahipliği yapacağı 22 Nisan’daki Dünya Günü Zirvesi’nde yeni Ulusal Katkı Beyanı’nı (NDC) açıklaması bekleniyor. Obama Yönetiminde çalışan birkaç analistle birlikte bir araştırma firması Rhodium Group’un notu bu bildirimden önce geldi.

Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci seragazı yayıcısı olan ABD çevrecilerin baskısı altında. Bazı şirketler ve Avrupalı yetkililer 2005 seviyelerinin en az %50 altında bir hedef açıklıyorlar.

Paris Anlaşması, ülkelere hedeflerini kendi temel yıllarına göre belirleme esnekliği tanıyarak farklı ülkelerin emisyon azaltım hedeflerini karşılaştırmayı daha karmaşık hale getirdi.

Rhodium, diğer ülkelerin hedeflerini ABD tarafından olası %50’lik bir kesintiyle karşılaştırmak için 2005 referans değerine dönüştürdü.

Bu hedef, ABD’yi 2005 seviyelerinin altında %63’lük bir kesintiye eşdeğer olan İngiltere’nin gerisine koyarken, 1990 seviyelerine göre hedefleri sırasıyla %55 ve %50 altında olan (2005 seviyelerine göre yaklaşık %51 az) AB ve İsviçre ile aynı seviyeye getirecek.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi