;
Ekonomi

Yeni Araştırma: 5 Yıl İçerisinde Küresel Rüzgar Enerjisi’nde Rekor Büyüme Gerçekleşebilir

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) ticaret birliği Perşembe günü rüzgar enerjisinin önümüzdeki beş yıl içerisinde küresel düzeyde rekor bir büyüme elde edeceğini söyledi.

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) ticaret birliği Perşembe günü yaptığı açıklamada, rüzgar enerjisinin önümüzdeki beş yıl içerisinde küresel düzeyde rekor bir büyüme elde edeceğini, çünkü COVID-19’un etkisinin projeleri iptal etmekten ziyade sadece geciktirmekle sonuçlandığını söyledi.

GWEC bir tahmin raporunda, “Pandemi nedeniyle bazı proje tamamlanma tarihleri ​​2021’e itilirken, önümüzdeki yılın, 2021’de kurulacak 78 GW (gigawatt) yeni rüzgar kapasitesi tahmini ile rüzgar endüstrisi için rekor bir yıl olması bekleniyor” dedi.

GWEC, 2024 yılı sonunda toplamda 348 GW’lık yeni kara ve deniz kapasitesinin beklendiğini ve bunun kümülatif rüzgar enerjisi kapasitesini yaklaşık 1.000 GW’a çıkaracağını söyledi.

“2020 ile 2024 arasında eklenen kara rüzgar kapasitesinin %50’sinden fazlası, son sübvansiyon tarihlerini karşılamak için hızlı bir kurulum öncülüğünde Çin ve ABD’de kurulacak” dedi.

Rüzgar enerjisinin maliyetleri son birkaç yılda hızla düştü ve düşmeye devam etmesi bekleniyor. Hükümetler ayrıca, yatırımların fosil yakıttan uzaklaşıp rüzgar gibi yenilenebilir enerjiye kaydırılmasına yardımcı olması için karbon emisyonlarını azaltma baskısı altında.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi