;
Politika

Suudi Veliaht Prensi Arap Liderlerle Yeşil Girişimi Tartışıyor

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Arap liderlerle Suudi Yeşil Girişimi’ni görüştü. 

Devlet haber ajansının (SPA) bildirdiğine göre, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Irak ve Sudan liderlerini büyük bir bölgesel ağaç dikme projesini görüşmek üzere aradı.

SPA, “Orta Doğu Yeşil Girişimi, bölge ülkeleriyle ortaklaşa, dünyanın en büyük ağaçlandırma programı olarak 50 milyar ağaç dikmeyi hedefliyor” dedi.

Veliaht prens Cumartesi günü, Suudi Arabistan’ın önümüzdeki yıllarda 10 milyar ağaç dikeceği ve diğer Arap devletleriyle birlikte karbon emisyonlarını azaltmak; kirlilik ve arazi bozulumuyla mücadele etmek için 40 milyar ağaç daha dikmek için birlikte çalışacakları iddialı kampanyayı açıkladı.

SPA, girişimin aynı zamanda “deniz ve kıyı çevresini korumaya yönelik çok sayıda çabaya ek olarak petrol üretiminin verimliliğini, yenilenebilir enerjinin katkısını ve doğal rezerv yüzdesini artırmayı” hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Suudi Yeşil Girişimi, prensin petrol gelirlerine olan bağımlılığını azaltmaya ve yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik Vizyon 2030 planının bir parçası.