;
Ekonomi

Suudi Enerji Bakanı: “Emisyon Azaltımı İçin Bütün Seçenekler Değerlendirilmeli”

Suudi Arabistan’ın Enerji Bakanı, dünyanın iklim değişikliğine karşı mücadelesinde seragazı emisyonlarını azaltmak için tüm seçeneklere bakması gerektiğini, ancak petrol ve doğalgazdan vazgeçmenin “ihtimal dahilinde ve gerçekçi olmadığını” söyledi.

Prens Abdülaziz bin Salman Singapur Enerji Zirvesi’ne yaptığı açıklamada, “Yakıt tercihine odaklanmayalım, daha ziyade herhangi bir tercih göstermeden bu gerçekleri nasıl azaltabileceğimize ve bunlara nasıl adapte olabileceğimize odaklanalım” dedi.

Prens Abdülaziz, dünyanın en büyük hidrokarbon rezervlerine sahip ülkenin kaynaklarını tam olarak kullanmasına izin verecek teknolojileri olumlu karşıladığını söyledi.

Prens Abdülaziz, OPEC+ ‘ın üretim kotalarına yüksek düzeyde uyumu nasıl sağladığına ilişkin bir soruya yanıt olarak “İnsanları dahil ederek, insanların uyumsuzluk ve bağlılık eksikliğinin bu anlaşmanın pazara olan güvenilirliğini zayıflatacağını anlamalarını sağlayarak” dedi.

OPEC + olarak bilinen, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya da dahil olmak üzere müttefikleri, petrol talebi koronavirüs salgınından ciddi şekilde etkilendikten sonra küresel petrol piyasalarını dengelemek için günde yaklaşık 7,7 milyon varil üretim kesintisi yapıyor.

OPEC + tarafından sağlanan arz kesintileri, küresel petrol fiyatı Brent LCOc1’in varil başına 40 doların üzerine çıkmasına yardımcı oldu, ancak artan COVID-19 vakaları fiyatları yine düşürdü.

Prens Abdülaziz, küresel petrol piyasasıyla ilgili bir soruya yanıt vererek, “Korku şimdi ikinci bir dalganın yeniden ortaya çıkması” dedi.

Ancak, iyimser olduğunu ve “Herkes ilk dalgadan zorlu dersler aldı. Yapmamız gereken, sosyal mesafe önlemlerine uyarak, çalışmaya, dünya ekonomisine ve yerel ekonomilere katılmaya devam etmek” dedi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi