;
Ekonomi

Sürdürülebilir ve “Yüzebilen” Binanın İnşaatına Başlanıyor

Hollanda’da sürdürülebilir, yüzebilen yeni bir binanın yapımına önümüzdeki aylarda başlanacak. Yapı, iklim değişikliğinin etkilerini teknoloji, planlama ve yatırım yoluyla yönetecek önlemlerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan “Global Center on Adaptation” isimle organizasyonun ana binası olacak.

Hollanda’da Rotterdam limanında suyun üzerinde yüzebilen bir ofis binasının önümüzdeki bahar aylarında yapımına başlanacağı duyuruldu. Powerhouse Company tarafından tasarlanan binanın yapımında tamamen kereste kullanılacak ve enerji nötr olacağı gibi birçok yenilikçi sürdürülebilirlik yöntemi de uygulanacak. “Yüzen Ofis Rotterdam” (Floating Office Rotterdam) isimli bina, Birleşmiş Milletler eski başkanı Ban Ki-Moon, Microsoft kurucusu Bill Gates ve Uluslararası Para Fonu (IMF) direktörü Kristalina Georgieva tarafından yürütülen “Küresel Uyum Merkezi”nin (Global Center on Adaptation – GCA) ana binası olarak kullanılacak. 2018 yılında kurulan GCA, iklim değişikliğinin etkilerini teknoloji, planlama ve yatırım yoluyla yönetecek önlemlerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Powerhouse Company’nin kurucu mimarı Nanne de Ru, “Sürdürülebilir, yüzebilen bir ofis tasarlamak oldukça zorlayıcıydı. Çalışmaya bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştık. Rotterdam’daki Rijnhaven limanındaki suyu binayı soğutmak için, çatısını ise enerji sağlaması için kullanacağız. Yapımında tamamen kereste kullanacağımız için, demonte edilebiliyor ve tekrar kullanılabilir. Bina döngüsel ekonomi için mükemmel bir tasarım” dedi. Binanın yapımında ahşap kullanılması, karbon ayakizini ciddi oranda düşürürken, sarkık tavanlar binanın içerisine bolca güneş ışığı girmesine yardımcı oluyor.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi