;
Ekonomi

Shell’den Cambridge Üniversitesi’ne 6 Milyon Poundluk Bağış

Cambridge Üniversitesi, petrol çıkarma teknolojisi araştırmaları için Shell’den 6 milyon poundluk bir bağış kabul etti.

Cambridge Üniversitesi, kendisini sürdürülebilir bir geleceğin parçası olarak konumlandırmasına rağmen, petrol çıkarma teknolojisini araştıran bir ekibi finanse etmek için Shell’in 6 milyon poundluk bağışını kabul etti.

Shell’in bağışı Mart ayında onaylandı, ancak son akademik yıla ait çoğu bağışın açıklandığı Temmuz ayındaki resmi açıklamalara detayları dahil edilmedi. Ayrıntılar, kıdemli bir Shell yöneticisinin, Cambridge’in fosil yakıt şirketlerinden fon almaya devam edip etmeyeceği konusundaki üst düzey üniversite yöneticileri ile yaptığı görüşmede ortaya çıktı.

Shell UK başkanı Sinead Lynch, Pazartesi günü bir politika çalışması atölyesindeki panele katılmaya davet edildi. Cambridge’deki çevre kampanyacıları bağış ve davet arasındaki potansiyel bağlantılar hakkında sorular yönelttiler.

Cambridge Zero Carbon sözcüsü, üniversitenin fosil yakıt endüstrisi tarafından “kaçırıldığını” belirtti. Sözcü, “Fosil yakıt yöneticileri önde gelen kamu araştırma kurumlarının politikasının belirlenmesine yardımcı olmamalı, insanlığa karşı işledikleri suçlar için mahkemede olmalı” dedi.

Üniversite ise, Shell’in en son fonunu, manyetik rezonans araştırma grubunu finanse etmek için “2014 yılına kadar uzanan bir taahhüdün son hediyesi” olarak tanımladı.