;
Ekonomi

Pandemi ve Güneş Enerjisindeki Artış Avustralya’nın Emisyonlarını Azalttı

Güneş enerjisindeki patlama ve pandemi kaynaklı gelişmeler Avustralya’nın karbon emisyonlarını %5 oranında azalttı.

Yeni yayımlanan hükümet verilerine göre, Avustralya’nın 2021 seragazı emisyonları, koronavirüs karantinalarda ulaşım kaynaklı emisyonlarda azalma olduğu ve güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde artış olduğu için Mart 2021’e kadar olan sürede %5,3 düştü.

Sanayi Bakanlığı üç aylık bir raporda, Avustralya’nın emisyonlarının bir yıl önceki 521.9 milyon ton karbondioksit eşdeğerinden, Mart 2021 itibarıyla 494,2 milyon ton karbondioksite düştüğünü açıkladı.

Enerji Bakanı Angus Taylor, “Yapılması gereken daha çok iş olsa da, bu veriler hükümetin emisyon azaltım taahhütlerini yerine getirmek, yeniliği teşvik etmek ve yeni ve gelişmekte olan düşük emisyon teknolojilerini desteklemek için kapsamlı politikalarının çalıştığını gösteriyor” dedi.

Bu yeni rakamlara rağmen Avustralya, kişi başına dünyanın en kötü seragazı yayıcılarından biri olmaya devam ediyor. Hükümet, Kasım ayında Glasgow’da yapılacak Birleşmiş Milletler iklim görüşmeleri öncesinde 2030 itibarıyla emisyonları azaltma taahhüdünü artırması için uluslararası baskıyla karşı karşıya.

Paris İklim Anlaşması uyarınca, Avustralya 2030 itibarıyla emisyonlarını %26 ila %28 arasında azaltmayı taahhüt ederken, ABD, İngiltere ve Kanada da dahil olmak üzere diğer ülkeler, emisyonları %40 veya daha fazla azaltmayı taahhüt ederek hedeflerini artırdı.

Mart 2021 itibarıyla Avustralya’nın emisyonları 2005’e göre yaklaşık %21 oranında düştü.

Sanayi Bakanlığı raporuna göre, 2021’de ulaştırma sektöründen kaynaklanan emisyonlar, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle Mart 2021’e kadar olan sürede %13 oranında düştü.

En büyük karbon emisyonu kaynağı olan elektrik sektöründen kaynaklanan emisyonlar ise rüzgar ve güneş enerjisi üretiminin artmasıyla %5,6 oranında azaldı.

Etiketler

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi