;
Ekonomi

Orman Yangınları, Hawaii Tarihindeki En Büyük İkinci Sigortalanmış Mülk Kaybına Neden Olacak

Sigortalanmış Mülk

Felaket modelleme firması olan Karen Clark & ​​Company’ye (KCC) göre, Maui Adası’nda devam eden orman yangınlarında oluşacak toplam kaybın Hawaii tarihindeki en büyük ikinci sigortalanmış mülk kaybı olması bekleniyor.

Bu hafta başlarında başlayan ve hızla ilerleyen eden yangın felaketi, bir zamanlar Hawaii Krallığı’nın başkenti olan tarihi tatil beldesi Lahaina’yı kasıp kavurdu. KCC Cuma günü yazdığı bir notta, yangının etkisinin, günümüzdeki mülk değerine göre hesaplandığında, 1992’de Hawaii’yi vuran Iniki Kasırgası’ndan sonra en büyük sigortalanmış mülk kaybına neden olacağını söyledi.

Firma, yanan toplam alanın yaklaşık 2.200 dönüm olduğunu tahmin ediyor. Yangın çevresi içerisinde ise yaklaşık 3.500 bina bulunuyor.

Maui’deki arama ekipleri Cuma günü, Lahaina’daki yangın enkazlarını daha fazla yangın kurbanını bulmak için tarayacak. Yetkililer, 55 olan can kaybı sayısının artmasını bekliyor.

Sigorta komisyoncusu Aon, Lahaina’daki; evlerin, iş yerlerinin ve diğer yapıların aşırı derecede yıkımı ile ortaya çıkan ekonomik kayıpların, sigortalanmış mülkler de dahil olmak üzere, muhtemelen yüz milyonlarca dolara çıkacağını belirtti.

Aon’un haftalık raporunda, felaket devam ettiği için kayıpların artmaya devam edebileceği ve yerel ekonominin önemli bir parçası olan Maui’deki turizmde büyük aksaklıkların yakın gelecekte yaşanacağı yer aldı.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi