;
Ekonomi

Moody’s: İklim Krizi Nükleer Santrallar için Yüksek Kredi Riski Oluşturuyor

Moody’s Yatırımcı Hizmetleri yaptığı açıklamada, ABD’deki nükleer santral operatörleri için iklim değişikliğiyle ilişkili kredi risklerinin önümüzdeki 10 ila 20 yıl içinde artacağını belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Yatırımcı Hizmetleri dün (19.08.2020) yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin yakıt işleme, enerji ve buhar üretimi, bakım, güvenlik sistemleri ve atık işleme gibi nükleer santral operasyonlarının her yönünü etkileyebileceğini söyledi.

Moody’s bir notta, büyük su kütlelerine yakınlığın, güvenli çalışmayı sağlamaya yardımcı olan tesis ekipmanlarının zarar görme riskini artırdığını söyledi.

Ayrıca ABD nükleer kapasitesinin yaklaşık 37 gigawatt’ının (GW) yüksek sel riskine maruz kalmasının beklendiğini ve 48 GW’ın ise iklim değişikliğinin neden olduğu artan ısı ve su stresine maruz kalınmasının beklendiğini belirtti.

Ortabatı ve güney Florida’nın bazı kısımları en yüksek ısı stresi seviyeleriyle karşı karşıya kalırken, Rocky Mountain bölgesi ve Kaliforniya, gelecekteki su kaynaklarının mevcudiyetinde en büyük düşüşle karşı karşıya.

Moody’s, faaliyetlerini mevcut 40 yıllık lisanslarının 20, hatta 40 yıl ötesine uzatmak isteyen nükleer santralların iklim tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve sermaye yatırımlarında ayarlamalar gerekebileceğini söyledi.

Moody’s “Bu yatırımlardan bazıları, aşırı hava olaylarının artan şiddetine ve sıklığına hazırlanmanıza yardımcı olacak” dedi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi