;
Politika

Merkel’den Yeni Yıl Mesajı: İklim Krizi ile Mücadelede Bütün Gücümü Kullanıyorum

Angela Merkel, gelecek nesillerin barış ve refahı için alışılmışın dışında yeni yollar çizilerek iklim krizi karşısında bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.

Haber: Michael Nienaber

Çeviri: Çisil Sevinç

Alman Şansölye Angela Merkel, yeni yıl mesajında gelecek nesillerin barış ve refah içinde yaşayabilmesi adına bütün gücüyle iklim değişikliği ile mücadele ettiğini söyledi.

“Küresel ısınma gerçek ve tehditkâr.” dediği konuşması bu akşam (31 Aralık) yayımlanacak. Merkel sözlerine “Yükselen sıcaklıklar ve küresel ısınmadan doğan problemlerin hepsi insan kaynaklı” şeklinde devam etti.

Merkel, bu yükselişi önlemek için yapılabilecek her şeyin yapılması gerektiğini ve sıcaklık artışını durdurmanın hâlâ mümkün olduğunu belirtti.

Merkel konuşmasında, iklim aktivistlerinin de sık sık vurguladığı, politikacıların yaşına değindi: “65 yaşındayım, bu, siyasetçilerin harekete geçmemesiyle doğacak iklim değişikliği sonuçlarından kişisel olarak etkilenmeyeceğim bir yaş. Bugün kaçındıklarımızdan doğan sonuçlarla çocuklarımız ve torunlarımız yüzleşecek. Bu yüzden bütün gücümü kullanarak Almanya’nın iklim değişikliğini kontrol altına almak için ekolojik, ekonomik ve sosyal olarak katkıda bulunduğundan emin olmak istiyorum.”

Merkel, Almanları farklı açıdan bakmaya davet ederek küresel ısınmanın artmasıyla ortaya çıkan meydan okumaları bertaraf etmeleri gerektiğini söyledi.

Şansölye sözlerini “Bunu yapmak için; yeni bir yol çizme cesaretini göstermeliyiz, tanıdık yolları geride bırakma gücüne sahip olmalıyız, yeni şeyler denemeye gönüllü olmalıyız ve daha hızlı eyleme geçmeyi hedeflemeliyiz. Alışılmışın dışında yollarla başarı yakalanabileceğine ikna olmalıyız. Eğer bu neslin gençlerinin ve onların torunlarının bu dünyada yaşamasını istiyorsak bunları başarmalıyız.” şeklinde noktaladı.