;
Ekonomi

Marubeni Kömürlü Termik Santral Kapasitesini Yarıya İndiriyor

Japonya merkezli ticaret şirketi Marubeni, kömür yakıtlı enerji ve yenilenebilir enerji üretim işletmeleri için yeni iş politikalarını belirledi. Buna göre firma, fosil yakıt yatırımlarını yarıya indirecek.

Merkezi Tokyo’da bulunan ticaret şirketi Marubeni’nin kömür yakıtlı enerji ve yenilenebilir enerji üretim işletmeleri için açıkladığı yeni iş politikalarına göre şirket fosil yakıt yatırımlarını yarıya indirecek.

Bu yeni girişimin, şirketin küresel iklim değişikliğiyle mücadele çabalarının bir parçası olduğu bildiriliyor.

Şirket, elektrik üretim portföyünden kaynaklanan seragazı emisyon hacmini azaltmayı planlıyor.

Yapılan açıklamaya göre Marubeni, 2030 yılında 3 GW kömür yakıtlı enerji üretim kapasitesini yarıya indireceğini ifade etti. Şirket tarafından belirlenen politikalara göre Marubeni artık kömürle çalışan yeni enerji üretim operasyonlarına da girmeyecek.

Varlık portföyünün verimliliğini artırmak için yeni teknolojiler kullanmayı planladığını açıklayan şirket ayrıca, şu anda “Kullanılabilir En İyi Teknoloji” olan ultra süperkritik buhar üretme teknolojisini (USC) benimseyen projelerle ilgilenebileceğini de doğruladı

Marubeni, aynı zamanda, yenilenebilir enerji kaynaklarının ürettiği enerjinin kendi net güç kaynağındaki oranını 2023 yılına kadar %10’dan % 20’ye çıkarmayı amaçlıyor.

Şirket, enerji ticaretine konu olabilecek yenilenebilir enerji kaynaklarının hacminin genişlemesini teşvik etme planları da yapıyor.

Marubeni’nin Birleşik Krallık’taki SmartestEnergy adlı şirketi, küçük ve orta ölçekli bağımsız üreticilerden elektrik satın alarak toptan satış pazarında veya perakende müşterilerine bu elektriği yeniden satıyor.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi