;
Ekonomi

Koronavirüs Salgını Hindistan’ın Kömür İthalatını %14 Geriletti

Koronavirüs salgınının piyasalarda yarattığı belirsizliklerin etkileri hissedilmeye devam ediyor. Yeni bir rapora göre, Hindistan’da Şubat ayında yapılan kömür ithalatında %14.1 oranında bir gerileme gözlemlendi.  

Şubat ayında koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte, Hindistan’daki kömür ithalatında, %14.1 oranında, 17.01 milyon tonluk (MT) bir azalma gözlemlendi.

mjunction’ın gemilerin konumlarını gözlemleyerek ve sevkiyat şirketlerinden alınan verilere dayanarak hazırladığı geçici listeye göre, ülkenin geçen seneki kömür ithalatı 19.82 MT olarak ölçülmüştü.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Tata Steel ve SAIL şirketlerinin ortak bir girişimi olan mjunction, aynı zamanda kömür ve çelik üzerine araştırma raporları yayımlayan bir e-ticaret şirketi.

mjunction CEO’su Vinaya Varma, “Beklentilerle paralel olarak, yerel erişilebilirliğin artması, termik santrallarda kullanılan kömürün fiyatlarındaki dalgalanmalar ve koronavirüs salgınının yarattığı belirsizlikler sonucu Şubat ayındaki kömür ithalat hacminde daralma gözlemlendi” şeklinde konuştu.

Varma, “İlerleyen zamanlarda aynı sebeplerden dolayı ithalat talebinin durgun kalması sonucu fiyatlarda dalgalanma görülebilir” diye ekledi.

Ocak 2020’de değişik özelliklere sahip kömürlerin karışımındanoluşturulan kok kömürün toplam ithalat miktarı 12.38 MT olarak ölçülmüşken, bu miktar Şubat 2020’de 12.25 MT’ye geriledi.

mjunction hizmetlerinin sunduğu rapora göre, Hindistan’ın geçtiğimiz yıl ithal ettiği kömür miktarı 213.63 MT idi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi