;
Politika

Kanada Başbakanı: “Trump’ın Seçilmesi İklim Krizi Mücadelesine Zarar Verir”

iklim krizi

Trump, Biden yönetiminin yenilenebilir enerji yatırımlarına saldırmayı kampanya mesajının temel bir parçası haline getirdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Cumhuriyetçi lider Donald Trump’ın 2024 ABD Başkanlık seçimlerini kazanmasının iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik küresel çabalara zarar verebileceğini söyledi.

İklim değişikliği bilimini inkar eden Trump geçen hafta, seçildiği takdirde gelişmekte olan ülkelerin emisyonları azaltmasına yardımcı olmayı amaçlayan küresel bir fona verilen 3 milyar dolarlık taahhüdünden vazgeçeceğini söyledi. Trump, Biden yönetiminin yenilenebilir enerji yatırımlarına saldırmayı kampanya mesajının temel bir parçası haline getirdi.

Trudeau, Kanada’daki devlet radyo ve TV kuruluşuna verdiği röportajda, “Evet, geleceğin ekonomisini inşa etme konusunda ilerlemenin bu kadar önemli olduğu bir dönemde özellikle çevre konusunda bir endişe var” dedi.

“İklim değişikliğiyle mücadelenin önem kazandığı döneme denk gelecek bir Trump başkanlığı, dünyanın bu konudaki ilerlemesini beni endişelendirecek şekilde yavaşlatacaktır” dedi ve Trump’ın başkanlığı sırasında iklime yaklaşımını “sadece Kanada için değil, tüm dünya için bir tehdit” olarak nitelendirdi.

Trudeau’nun, kendisini bir zamanlar “sahtekar ve zayıf” olarak nitelendiren Trump’la kötü bir ilişkisi vardı ve kendisi, Biden’ı 2020 seçim zaferinden dolayı kutlayan ilk dünya liderlerinden biriydi.