;
Bilim Politika

Kaliforniya, İklim Değişikliğine Karşı AB ve Çin ile İşbirliğine Gidiyor

Kaliforniya Valisi Jerry Brown, iklim değişikliği ile mücadele konusunda AB ve Çin ile işbirliği yapacaklarını açıkladı. Bu amaçla taraflar düzenli olarak buluşacak ve karbondioksit emisyonlarını sınırlayıp kirliliği azaltmanın yöntemlerini arayacaklar.  

Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Paris Anlaşması’nı imzalayacağını açıklamasının ardından dünyada Paris İklim Anlaşması’na taraf olmayan tek ülke konumuna düşen ABD’nin Kaliforniya eyaletinden müjdeli bir haber geldi. Kaliforniya Valisi Jerry Brown, iklim değişikliği ile mücadele konusunda Avrupa Birliği ve Çin ile işbirliği yapacağını ifade etti.

Brown, eyaletinin ABD Federal Hükümeti’nin bu alandaki politikasından bağımsız olarak küresel ısınmayla mücadelede kararlı ülkelerle işbirliğine hazır olduğunu Brüksel’deki AB Parlamentosu’nda açıkladı.

Gelecek hafta Çin tarafından düzenlenecek forumda konuşacak olan Brown konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İklim değişikliği insanlık ve gezegende yaşayan tüm canlı türleri için bir tehdittir ve ancak küresel ortak çabayla çözümlenebilir. Bu çaba, bugün gösterilenden çok daha yoğun olmalıdır” dedi.