;
Politika

Japonya Çevre Bakanı Biden Liderliğindeki ABD ile Daha Güçlü İşbirliği Öngörüyor

Japonya Çevre Bakanı Shinjiro Koizumi yeni yaptığı bir açıklamada, Biden başkanlığındaki ABD ile iklim değişikliği ve çevre mücadelesinde daha fazla işbirliği öngördüğünü söyledi.

Japonya Çevre Bakanı Shinjiro Koizumi Salı günü yaptığı açıklamada, Japonya’nın, Joe Biden başkanlığında ABD ile iklim değişikliği ve diğer çevresel konularda daha fazla işbirliği içerisinde olabileceğini söyledi.

Eylül ayında Başbakan olan Yoshihide Suga, geçtiğimiz ay Japonya’nın 2050 itibarıyla seragazlarını sıfıra indirmeyi ve ülkenin iklim değişikliği konusunda büyük bir değişimle karbon nötr bir toplum olmayı hedeflediğini duyurdu.

Koizumi gazetecilere verdiği röportajda, “ABD’nin seçim sonucu onaylandıktan sonra aynı yönde ilerleyeceğine inanıyorum” dedi.

Biden, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ABD başkanlığı yarışı kapsamında Seçim Kurulu’nda 270’ten fazla oy aldı, ancak görevdeki Donald Trump seçimi kabul etmedi.

Japonya eski Başbakanı Junichiro Koizumi’nin oğlu Koizumi, “Japonya’nın ABD ile işbirliği yalnızca Paris Anlaşması kapsamındaki iklim değişikliğinde değil, aynı zamanda bir bütün olarak çevrede de genişletilecek” dedi.

ABD geçtiğimiz hafta Paris Anlaşması’ndan resmen çekilirken, Trump’ın iklim değişikliğiyle mücadele için ülkeyi anlaşmadan çekmeye yönelik yıllardır süregelen talebi böylece yerine geldi.

Ancak Biden, anlaşmaya yeniden katılma ve 2050 itibarıyla net sıfır emisyona ulaşma sözü verdi.