;
Politika

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer Bonn’da İzmir’e Özel Etkinlik Önerdi

Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği’nin düzenlediği Dirençli Kentler Zirvesi’ne katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, çocuklarda iklim değişikliği farkındalığını artırmak için İzmir’de yapılacak özel bir etkinlik önerisinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği’nin düzenlediği Dirençli Kentler Zirvesi’ne katıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden zirveye dair bilgi veren Soyer, “Dirençli Kentler Zirvesi’nde ICLEI ve Bonn Belediye Başkanı Ashok Sridharan ile görüşmemizin ardından, çocuklarda iklim değişikliği farkındalığını arttırmak için İzmir’de yapılacak özel bir etkinlik önerisinde bulundum. Önerim üye kentler tarafından ilgiyle karşılandı.” dedi.

Küresel sorunlar karşısında uluslararası işbirliğinin giderek önem kazandığını vurgulayan Soyer, Birleşmiş Milletler Bonn Ofisinde yetkililerle yaptığı görüşmelerde de bu küresel sorunun ancak kentler arası dayanışma ve işbirliği ile çözülebileceğini ifade ettiğini belirtti.