;
Ekonomi

İngiltere’den Sektörel Karbon Emisyonlarının Azaltımı İçin 445 Milyon Dolarlık Yardım

İngiltere Hükümeti, karbon emisyonlarının azaltımı ve koronavirüs krizine yönelik ekonomik iyileşme için sektörlere 445 milyon dolarlık yardımda bulunacak.

Hükümet geçtiğimiz Salı günü duyurduğu yatırım paketinin inşaat, uzay ve ulaştırma gibi sektörlere karbonsuzlaşmada yardım edeceğini söyledi. Paketle birlikte sektörlere 445 milyon dolarlık yardımda bulunulacak.

Paket ayrıca, ağır sektörlerde doğalgazdan temiz hidrojen enerjisine geçişi, karbon yakalama ve depolama projelerinin artırılmasını, inşaat sektöründe yeni yapı tekniklerini ve verimli elektrikli motor araştırmalarının desteklenmesini de içeriyor.

İngiltere İş ve Enerji Bakanı Alok Sharma, “Bu fon 2050 itibarıyla net sıfır emisyona ulaşılması için emisyonları azaltacak, yeşil yakalı işler yaratacak ve güçlü, temiz bir ekonomik iyileşme sağlayacak” dedi.

Yatırım paketinin duyurusu, havacılığın yarattığı emisyonların azaltımı için hükümet, çevre sektöründen temsilciler ve havacılık ve uzay endüstrisini bir araya getiren Jet Zero Council’ın ilk buluşmasından hemen önce yapıldı.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi