;
Politika

İngiltere Yasal Olarak Bağlayıcı Yeni Çevre Hedeflerini Tanıtacak

İngiltere ekonominin iyileştirilmesi ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında hava kalitesi, atık azaltımı, biyolojik çeşitlilik ve daha temiz su konularında yasal olarak bağlayıcı hedefler getirecek.

İngiltere, iklim değişikliğiyle mücadele, çevreyi iyileştirme ve ekonomiyi yeniden inşa etme çabalarının bir parçası olarak hava kalitesi, atık azaltımı, biyolojik çeşitlilik ve daha temiz su konularında yasal olarak bağlayıcı hedefler sağlayacağını açıkladı.

Hedefler, geçen yıl tanıtılan ve mevcut ve gelecekteki hükümetleri çevresel iyileştirmelere odaklanmaya zorlayacak çevre tasarısının bir parçasını oluşturacak.

Başbakan Boris Johnson, ülkenin ekonomisinin ikinci çeyrekte beşte bir oranında küçülmesine neden olan koronavirüs salgınından kurtulmaya çalışırken “daha yeşil bir ülke inşa etme” sözü vermişti.

Çevre, Gıda ve Köy İşleri Dairesi (the Department for Environment, Food and Rural Affairs) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hava, atık, biyolojik çeşitlilik ve su olmak üzere dört alanda hedeflerin belirleneceğini söyledi.

Çevre Koruma Dairesi (Office for Environmental Protection) adlı yeni bir çevre gözlemcisi, hükümetin hedeflere karşı kaydettiği ilerlemeyi yıllık olarak raporlayacak. Ayrıca, ülkenin 2050 net sıfır emisyon hedefi kapsamındaki eylemlerini de denetlemeye hazırlanıyor.

İngiltere, 2050 için net sıfır seragazı emisyonu hedefini taahhüt eden ilk G7 ülkesiydi. Ülke aynı zamanda, 2020’de salgın nedeniyle Kasım 2021’e ertelenen Birleşmiş Milletler’in iklim zirvesine ev sahipliği yapacak.