;
İklim Panosu Politika

İklim İnkarcıları Koronavirüsü Önemsizleştirmeye Çabalıyor

İklim değişikliği konusunda yanlış bilgilendirme yapan kişi ve gruplar, koronavirüsü de önemsiz buluyor ve sosyal mesafenin kaldırılması konusunda gösteriler düzenliyor.

Haber: Maighna Nanu

Çeviri: Çisil Sevinç

Bir araştırmaya göre, iklim değişikliğini reddedenler ve bu konuda yanlış bilgilendirme yapanlar şimdi de koronavirüs salgınının ciddiyetini önemsizleştirmeye çalışıyor.

İklim değişikliği konusunda yanlış bilgilendirme yapan kişilerin ve grupların kaydını tutan çevreci haber sitesi DeSmog, en az 70 radikal kişinin COVID-19 hakkındaki bilimsel verilere şüphe çekmeye çalıştığını ve sosyal mesafenin sonlandırılmasını desteklediğini ortaya koydu.

Bu kişiler arasında, daha önce Sandy Hook silahlı okul saldırısının düzmece olduğunu iddia eden InfoWars kurucusu Alex Jones ve sağ kanat bir internet sitesinde editör olan James Delingpole da bulunuyor.

DeSmog CEO’su Brendan DeMelle The Guardian’a yaptığı açıklamada “İklime karşı verilen bu savaş, halkın kafasını karıştırarak bilime ve hükümete daha az güven duyulmasına sebep oluyor. İçinde bulunduğumuz küresel salgında bilime ve küresel işbirliğine son derece ihtiyaç duyuluyor. Bu da yanlış bilgilendirme yapan kurumlar için bir tehdit” dedi.

DeMelle, sözlerine “Büyük hükümetin insanları öldürdüğü, özgürlüğümüzü kısıtladığı ve kendimizi özgürleştirmek zorunda olduğumuz bir komplo teorisi ile karşı karşıya kalıyoruz” şeklinde devam etti.

Facebook, YouTube ve Twitter’ın yasakladığı kötü şöhretli komplo teorisyeni Alex Jones, geçen hafta sonu Texas’ta düzenlenen bir mitinge katılarak sosyal mesafe önlemlerinin kaldırılması çağrısında bulundu.

Dün yapılan bir habere göre, İngilizlerin neredeyse yarısı koronavirüsün insan üretimi olduğuna inanıyor.

Araştırmaya göre, bu insanların %8’i virüsün 5G teknolojisiyle yayıldığını düşünüyor.

Bu ay başlarında İngiltere’de, koronavirüs yayılmasının 5G ile bağlantılı olduğu teorilerinin sosyal medyada artmasıyla birlikte telefon direkleri ateşe verilmişti.

Bilim insanları ise 5G ile koronavirüs arasında bir bağlantı olmadığı konusunda defalarca açıklama yaptı.

Haberin aslına buradan ulaşabilirsiniz.