;
Politika

İklim Haber, Covering Climate Now ile Birlikte: “İklim Eyleminin Sesini Yükselteceğiz”

COVERING CLIMATE NOW

Gezegenin geleceği için dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişi 20 Eylül’de başlayacak İklim Eylem Haftası ve iklim grevlerine hazırlanırken, eylemin sesini her yere yaygınlaştırmak için tüm dünyadan 250’den fazla yayıncı da #Covering Climate Now başlığı altında bir araya geliyor. 16-23 Eylül tarihleri boyunca iklim krizini gündemde tutmayı amaçlayan Covering Climate Now platformuna Türkiye’den yayıncı olarak İklim Haber’in yanı sıra EKOIQ, NewsLab Turkey, Açık Radyo ve Diken de dahil oldu.

Haber: Gülce Demirer

The Nation ve Columbia Journalism’in ortaklaşa kurduğu ve The Guardian’ın partnerliğini kapsayan Covering Climate Now projesi basılı ve dijital gazete, televizyon ve radyo gibi haber kaynaklarını bir araya getirerek 16 Eylül’den başlayarak, New York’ta 23 Eylül’de gerçekleşecek İklim Eylemi Zirvesi’ne kadar olan süreçte iklim değişikliğine dair gelişmelere odaklanarak özel haberler üretmeyi hedefliyor.

Covering Climate Now dünya çapındaki büyük ya da küçük bütün haber platformlarını, iklim krizine karşı medyada uzun süredir olan sessizliği bozmaya davet ediyor.

Bu kapsamda tüm dünyadan bir araya gelen 250’den fazla katılımcı, 16-23 Eylül tarihleri arasındaki Küresel İklim Eylemi Zirvesi haftası boyunca Covering Climate Now ortaklığı ile yoğunlaşmış bir şekilde gelişmelerin paylaşılmasını ve iklim krizini gündemde tutmaya çalışacak.

İklim Haber de Covering Climate Now çalışmasına dahil olarak İklim Eylemi Zirvesi’ne dair tüm gelişmeleri paylaşacak. Türkiye’den projeye katılanlar arasında EKOIQ, Açık Radyo, Diken ve NewsLab Turkey de bulunuyor. Projeye katılacak yayınların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Proje katılımcıları arasında uluslararası birçok büyük yayın kuruluşu da bulunuyor. Bloomberg, CBS News, HuffPost, Nature, Vox, Harvard Business Review, Yale Climate Connections, Teen Vogue, Rolling Stone, VICE ve EcoWatch projede yer alan etkili yayıncılardan bazıları.