;
Ekonomi Politika

İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı Teklif Çağrısı Açıklandı

Türkiye’de topluluklarla şehirlerin dayanıklılığını sağlamak, doğal kaynakları, ekosistemleri korumak ve savunmasız ekonomik sektörlerin uyum kapasitesini artırmayı amaçlayan İklim Değişikliğine Uyum Programı teklif çağrısı açıklandı. Programa başvuru için son tarih 30 Kasım 2020.

Avrupa Birliği’nin (AB) iklim değişikliğine uyum stratejisi, iklim değişikliğinin neden olduğu zararları hafifletmeyi, bunlardan kaçınmayı ya da faydalı fırsatları değerlendirmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra iklim değişikliğinin etkilerine yanıt vermek için tüm yönetişim seviyelerinin hazırlıklı olma durumlarını ve kapasitelerini artırmak hedefleniyor.

Son başvuru tarihi 30 Kasım olan İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programının öncelikleri şu şekilde belirlendile:

-Yerel iklim eylem planlarının ve stratejilerinin geliştirilmesi ve / veya karar verme araçlarının hazırlanması (modelleme, etki ve kırılganlık analizi, vb.)

-İklim değişikliğiyle ilgili risklerden kaçınma ve bunlara maruz kalmayı azaltma (su kıtlığı, kuraklık, orman yangınları, seller, aşırı hava olayları vb.)

-İklim değişikliğinden etkilenen sektörlerin dayanıklılığını artırma

-Yenilikçi iklim değişikliğine uyum teknolojileri ve sistemlerinin oluşturulması ve / veya uygulanması için Türkiye ve / veya AB içindeki kuruluşlar ve şehirler arasında adaptasyon bilgisi ve deneyim alışverişini arttırma.

Teklif çağrısı kapsamında sağlanan genel gösterge niteliğindeki miktarın 6800 euro olduğu belirtiliyor. Küçük ve büyük ölçekli projeler için iki lot bulunuyor:

Lot 1 için minimum ve maksimum talep edilen hibe tutarları sırasıyla 50 bin euro ve 150 bin euro.

Lot 2 için minimum ve maksimum talep edilen hibe tutarları sırasıyla 150 bin euro ve 450 bin euro.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.