;
Politika

ICLEI Dünya Kongresi 11-13 Mayıs’ta Düzenlenecek

kenneth johnson

Zirvede şehirler, kasabalar ve bölgeler sürdürülebilir kentlere dair vizyonlarını paylaşacak.

ICLEI (Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler) Dünya Kongresi, 11-13 Mayıs tarihleri arasında İsveç’in Malmö kentinde yapılacak. Zirveye dünyanın dört bir yanından yerel ve bölgesel yönetimler ve paydaşları katılacak. Zirvede; şehirler, kasabalar ve bölgeler sürdürülebilir kentlere dair vizyonlarını paylaşacak.

İklim Haber ve EKOIQ’nun medya sponsoru olduğu Malmö Zirvesi, 1996 yılından bu yana ICLEI üyeliği bulunan ve İsveç’te Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı hayata geçireceğini kamuoyuna duyuran ilk şehir olan Malmö’de, 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Katılımcı şehir, kasaba ve bölgelerin geleceğe dair sürdürülebilirlik vizyonlarını aktaracakları zirvede; uluslararası platformda sürdürülebilir kentsel gelişimle ilgili güncel konularda bilgi paylaşımında bulunulacak. Ayrıca, yerel sürdürülebilir kalkınmadaki deneyimlerin aktarılmasının yanı sıra iyi uygulamalarla ilgili fikir alışverişi yapılacak. Malmö Zirvesi’nde, kentsel gıda sistemlerinden enerji dönüşümüne dek geniş perspektifte çalıştaylar düzenlenecek. Kentlerin sürdürülebilirliğe uygun kalkınmasına yönelik değerlendirmelerin yapılacağı zirvede; düşük emisyon, doğaya dayalı ve döngüsel kalkınma gibi adil ve insan merkezli sürdürülebilir kalkınma modelleri de ele alınacak.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi