;
Politika

Genç İklim Aktivistleri Ulusal Gençlik Zirvesi’nde Buluşuyor

İklim Öncüleri, Türkiye’de ilk kez Ulusal Gençlik Çevre Zirvesi’ni 27 Şubat’ta düzenleyecek. Zirveye son başvuru tarihi ise 25 Şubat.

İklim Öncüleri isimli grup, Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın (UNEP) desteğiyle, Türkiye’de ilk kez Ulusal Gençlik Çevre Zirvesi’ni çevrimiçi olarak 27 Şubat’ta gerçekleştirecek.

Youth Environment Assembly (Gençlik Çevre Kurulu/Zirvesi) her yıl UNEP kapsamında düzenlenen, dünya üzerindeki en büyük gençlik organizasyonu olarak biliniyor.

Birçok farklı ülkeden gençlerin bir araya gelmesini sağlayarak çevre ile ilgili sorunların tartışılıp raporlanmasına ve bu raporların BM bünyesinde gençler tarafından sunulmasına öncülük ediyor.

Ülke ve komünite bazındaki sorunların daha iyi ele alınabilmesi için ise her yıl UNEP tarafından seçilen ülkelerde lokal olarak bir çevre gençlik zirvesi düzenleniyor. Bu zirvenin raporları ise UNEP’e iletiliyor ve daha sonrasında global gençlik çevre kurulunda bir temsilci sayesinde sunuluyor.

İklim Öncüleri de Türkiye’de ilk kez bir Ulusal Gençlik Çevre Zirvesi’nin düzenlenmesine öncülük edecek. Ulusal Gençlik Zirvesi’ni ilk kez UNEP’in desteğiyle genç İklim Öncüleri düzenleyecek.

Türkiye bazında, UNEP bünyesindeki bu raporlama sürecine katılmak ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu zirveye katılmak için başvurunuzu buradan yapabilirsiniz.

Zirveye son başvuru tarihi 25 Şubat.

Zirvenin programı şu şekilde:

10.00-10.30 / Açılış

Oyunlaştırma

Tanıtım sunumu

10.30-12.45 / Konuşmacılar

Prof.Dr.Emine Didem Evci Kiraz

Banu Binbaşaran

Selcan Çatal

İlayda Eskitaşçıoğlu

Prof. Dr. Levent Kurnaz

14.00-17.00 / Atölyeler

Sağlık ve Kaliteli Yaşam

Nitelikli Eğitim

Erişilebilir ve Temiz Enerji

Eşitsizliklerin Azaltılması

Sorumlu Üretim ve Tüketim

17.00-18.00 / Kapanış

Atölye aktarımları

Oyunlaştırma

Teşekkür