;
Ekonomi

G7 Görüşmelerinde Net Sıfır Politikaları Tartışıldı

G7 görüşmelerinde net sıfır geçiş gündemin zirvesinde yer aldı.

İngiltere, G7 ülkelerinden en iyi ekonomi politikalarını belirleyenlerin Salı günü net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmak için ekonomilerini nasıl reforme edeceklerini konuştuklarını söyledi.

İngiltere maliye bakanlığı yaptığı açıklamada, “Maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, net sıfıra geçişte bakanlıklarının ve merkez bankalarının kilit rollerini ve iklim politikalarının özel sektörün iklim eylemi finansmanındaki rolünü nasıl tamamladığını ve güçlendirdiğini tartıştı” dedi.

İngiliz maliye bakanı Rishi Sunak, katılımcılara G7’nin 100 milyar dolarlık iklim finansmanı yaratma hedefine ulaşmak için planlarını hızlandırmaları gerektiğini söyledi.

Maliye bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sunak bugün 20 büyük ekonomiyi iklim değişikliğiyle mücadele çabalarına odaklamaya ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) iklim değişikliğini faaliyetlerinin anahtarı haline getirmesine yardım etmeye çağıracak.

Sunak perşembe günü ise, savunmasız ülkelere daha fazla destek ve IMF’nin mali rezervlerinin yeni tahsisini tartışacak.

Geçen ay IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, IMF yönetim kuruluna Haziran ayına kadar olası 650 milyar dolarlık SDR genişlemesi için resmi bir teklif sunacağını söylemişti.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi