;
Ekonomi

Formula 1 2030 İtibarıyla Karbon Nötr Olacak  

Yeni inisiyatif, Formula 1’in sürdürülebilir bir spor haline gelmesi için bir dizi karbon azaltıcı proje ile hemen başlatılacak.

Formula 1, 2030 itibarıyla net sıfır olmayı öngören iddialı sürdürülebilirlik programını açıkladı. Yeni inisiyatif, Formula 1’in sürdürülebilir bir spor haline gelmesi için bir dizi karbon azaltıcı proje ile hemen başlatılacak. Formula 1’in, içten yanmalı motorlardan kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltacak ve ortadan kaldıracak teknolojiler sunan küresel bir platformu var. Gelişmiş sürdürülebilir yakıtlar ve enerji geri kazanım sistemleriyle birlikte diğer tüm araçlardan daha az yakıt kullanarak daha fazla güç sağlayan mevcut F1 hibrit güç ünitesi, net sıfır karbon hibrit güç ünitesi için çok büyük bir fırsat yaratıyor. Dünyada enerjisini bu üniteden alan içten yanmalı motorların kullanıldığı 1,1 milyar araçtan 1 milyardan fazlasının olarak karbon salımını azaltma potansiyeli söz konusu.

Formula 1’in Başkanı ve CEO’su Chase Carey, “F1’in ilk sürdürülebilir stratejisini ortaya koyarken, bu küresel mesele konusunda bütün kurumların kritik bir rol oynamaları gerektiğinin farkındayız. F1 topluluğunun tüm üyelerinin muazzam yeteneği, tutkusu ve inovasyon çabalarıyla faaliyet gösterdiğimiz çevre ve topluluklar üzerinde önemli bir olumlu etki yaratmayı umuyoruz. Bugünden itibaren uygulayacağımız eylemler, karbon ayakizimizi azaltacak ve 2030 yılına kadar net sıfır karbon olmamızı sağlayacak” dedi.

Formula 1 sadece araçlarının emisyonunu azaltmaya odaklanmayacak. Hedefinde tüm operasyon tesislerinin %100 yenilenebilir enerji ile çalışması var. Döngüsel ekonomiye uyum sağlamak için de 2025 itibarıyla tek kullanımlık plastik kullanımdan kaldırarak ve tüm atıkları geri dönüştürerek tüm organizasyonların sürdürülebilir olmasını sağlayacak.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi