;
Bilim

“Farkında Mısın? İklim Krizi” Yarın Impact Hub İstanbul’da

Climathon, Climate-KIC ve Impact HUB İstanbul tarafından düzenlenen “Farkında Mısın? İklim Krizi” başlıklı panel yarın saat 18.00’da Impact HUB İstanbul’da gerçekleşecek.

Görünenin altındaki gerçekliği sorgulamaya ve anlamaya odaklanan “Farkında Mısın?” serisinin üçüncü etkinliği iklim krizine odaklanıyor. Amazonlar ve Avustralya’daki orman yangınları, Hindistan’daki kuraklık, Filipinler’deki volkanik patlama, Avrupa’nın en önemli şehirlerindeki seller son birkaç ayda gündemimizden her gün eksilmeyen konulardan bazıları. 2050 yılında tüm nüfusun üçte ikisinin dünya kentlerinde yaşaması bekleniyor. Peki şehrimizde iklim krizi ne zaman gündem olacak? Kentlerimiz devasa dönüşümlerden geçerken bu dönüşümlerin kalitesinde ve yaşanabilirliğinde yurttaşların katılımı nerede duruyor? 16 milyonluk İstanbul bu değişikliklere ne kadar hazır?

Aralarında EKOIQ ve İklim Haber Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru, UNDP Türkiye’den iklim dayanıklılığı ve afet risk yönetim uzmanı Erdem Ergin, iklim aktivisti ve gazeteci Can Tonbil, Mercator- İstanbul Politikalar Merkezi Araştırmacısı Dr. Akgün İlhan ve Beşiktaş Belediyesi’nden Evren Barış Yavuz’un bulunduğu konuşmacılar tüm bu soruların cevaplarını katılımcılarla birlikte cevaplamayı hedefliyor.

Kısacası, “Farkında Mısın? İklim Krizi” şehri için harekete geçmeye hazır herkesi bekliyor.

Ücretsiz etkinliğe katılım için kayıt zorunlu tutuluyor. Etkinliğe buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi