;
Politika

Erdoğan “Havayı Kirletme İzni”ni Veto Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, filtresiz termik santrallara mevzuata uyum için 2.5 yıl daha süre veren, torba yasanın 50. maddesindeki değişikliği veto etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyunda “Havayı Kirletme İzni” olarak da bilinen, filtresiz termik santrallara mevzuata uyum için 2.5 yıl daha süre veren, torba yasanın 50. maddesindeki değişikliği veto etti. Cumhurbaşkanının kamuoyu ve iklim aktivistlerinin büyük tepkisini çeken değişikliği veto ettiği, AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından duyuruldu. Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Termik santrallara birkaç sene daha süre tanınmasını içeren yasa teklifi Cumhurbaşkanımız tarafından veto edilmiştir” dedi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca TBMM’de geçen kararla ilgili “Şunu açıkça söyleyebilirim ki Türkiye’de Anayasa Mahkemesi ve yasama kararına rağmen oylama sonucu meclisin itibarı ve TBMM’de mücadele veren milletvekilleri için bir utanç kaynağı olmuştur” açıklamasını yapmıştı.

Madde 50’nin TBMM’de kabul edilmesini değerlendiren 350.org’dan Mahir Ilgaz, kararın talihsiz ve mantıksız olduğunu belirtmişti.