;
Ekonomi

“Elektrikli Traktör Çiftçinin Fosil Yakıt Talebini Azaltabilir”

Gazeteci ve tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, elektrikli traktörün çiftçilerin fosil yakıtlara bağımlılığından kurtulması için çok önemli olduğunu belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin ilk yerli üretim elektrikli traktörün prototipini sunması sonrasında bugün bir yazı kaleme alan gazeteci ve tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, elektrikli traktör üretiminin çevrenin korunması ve fosil yakıtlara bağımlılıktan kurtulmak için çok önemli önemli bir girişim olduğunu ifade etti.

Yıldırım “Elektrikli traktörün pili 50 bin dolar” başlıklı yazısında, çok kısa bir süre içerisinde çiftçinin mazot kullanımı yerine elektrikli traktör kullanımının gerçekleşmesinin zor olduğunu belirtirken, “Denemeler, seri üretim çalışmaları yapılacak. Çiftçilerin en çok merak ettiği; traktörün fiyatı ne olacak? Seri üretim ne zaman başlayacak ve kim tarafından üretilecek? Kullanılacak piller nasıl ve nerede şarj edilecek? Devlet elektrikli traktör alan çiftçiye destek sağlayacaksa, ne kadar destek verilecek? Bu sorulara yanıt verilmeli.” dedi.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.