;
Ekonomi

Elektrikli Otomobildeki Rekabete BMW Kayıtsız Kalmadı; Hedef 150 Bine Çıktı

BMW, sektördeki diğer markalarla mücadele edebilmek ve pozisyonunu korumak adına, elektrikli otomobil satış hedefini önümüzdeki yıl için 150 bin adede yükseltti. Bu rakam, bu yıl için hedeflenen satış rakamının % 50 fazlasına denk geliyor.

Elektrikli otomobilin öncü markalarından biri olarak gösterilen BMW, 2018 yılı için “yeşil otomobil” satış hedefini belirledi. Açıklanan rakamlara göre şirket, önümüzdeki yıl için 150 bin elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. 2013 yılında piyasaya sunduğu i3 modeli ile o tarihten beri elektrikli otomobil kategorisinde yer alan şirket, bu hamlesi ile sektördeki rekabeti artıran Mercedes-Benz ve Volkswagen gibi oyunculara karşı geri planda kalmamayı hedefliyor.

BMW’nun geliştirme sorumlusu Klaus Froehlich, Münih’te gazetecilere yaptığı açıklamada satışları kesinlikle artıracaklarını ifade ederken bu kararın rekabette öne çıkmak adına alındığını söyledi.

Elektrikli otomobil kategorisinde i3 ve i8 modelleri ile yer alan BMW, 2018 yılı içerisinde elektrikli Mini’yi, 2020 yılında ise X3 SUV modelini piyasaya sunmayı planlıyor. Şirket, çok uzak olmayan bir gelecekte tüm elektrikli modelleri “i” markası altında birleştirmeyi hedefliyor.

Elektrikli otomobil kategorisinde ise büyük bir rekabet göze çarpıyor. Volkswagen ve Mercedes-Benz, elektrikli otomobil kategorisine geçtiğimiz aylarda 10 milyar doların üzerinde yatırım yapacaklarını açıklamıştı. Filolarını büyük ölçüde dönüştürmeyi hedefleyen iki şirketin yanında Tesla gibi markaların öncü girişimleri, rekabetin çıtasını yükseltiyor.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi