;
Bilim

Dünya Bankası, Türkiye’deki Jeotermal Santralları İnceleyecek

Dünya Bankası, Türkiye’deki jeotermal santrallarının ne kadar karbondioksit salımı yaptığını inceleyen yeni bir araştırma yapacağını açıkladı.

Dünya Bankası, Türkiye’de bulunan jeotermal santralları üzerine yeni bir araştırma yapacak. Çalışma, kullanım sırasında Türkiye’deki farklı rezervuarlardaki karbondioksit düşüş oranını etkileyen parametreleri tanımlayacak ve belirlenen belirsizlik sınırları içerisinde ülkedeki jeotermal projeler için ortalama ömür boyu emisyon faktörlerinin tahmin edilmesini sağlayacak bir metodoloji geliştirmeyi amaçlıyor.

Araştırmada, Türkiye’deki jeotermal sahalarındaki üretim verileri analiz edilecek. Çalışma, Dünya Bankası’nın Jeotermal Kalkınma Projesi kapsamında finanse edilen en az beş projenin verilerini analiz edecek ve ideal olarak JESDER ile ortak olarak belirlenecek 5 ila 10 projeyi içerecek.

Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, çalışmaya dahil edilen projelerin tam sayısı ve dolayısıyla çalışmanın kapsamının, jeotermal enerji üreticilerinin çalışma için verileri paylaşmaya istekli olmalarına ve araştırmacıların istatistiksel olarak güvenilir bir veri elde etmek için gereken veri setlerinin sayısına ilişkin tavsiyelerine bağlı olacağı dile getirildi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi

1 yorum

Yorum yazmak için tıklayınız.